Laatst gespeelde Escape Tour is gespeeld in Eindhoven
Stadswapen
Laatst gespeelde Escape Tour is gespeeld in Eindhoven

Veelgestelde vragen


Sta jij op het punt om een Escape Tour te gaan doen en wil je écht voorbereid op pad gaan? Bekijk dan onze video en lees de voorbereidingstips goed door! Zo voorkom je problemen voor én tijdens het spelen van de game.

Heb je nog verdere vragen? Kijk dan hieronder of je vraag en antwoord er tussen staat!


Top 5 meest gestelde vragen


 • arrow_drop_down Wat moet ik doen als de batterij van mijn telefoon leeg is tijdens de game?
  Allereerst adviseren wij de game te spelen met de telefoon uit het team die de langste accuduur heeft. Dat is dus vaak de meest recente en duurste telefoon. Mocht tijdens de game je telefoon toch bijna leeg raken, dan kun je verder spelen op een andere telefoon. Volg in dit geval de volgende stappen:

  - Verlaat het spel op de telefoon die bijna leeg is
  - Log in op de nieuwe telefoon met jullie persoonlijke inloggegevens
  - Druk de game info weg
  - Druk op start
  - Vul niet opnieuw jullie teamnaam en teamleden in maar druk op: 'or resume with existing team'
  - Vervolg de Escape Tour met de nieuwe en volle telefoon

  Let op: De tijd die je kwijt bent aan het overschakelen naar een nieuwe telefoon gaat van je speeltijd af! De tijd die je na het overschakelen in de app ziet staan klopt dus niet meer...
 • arrow_drop_down De game doet het niet. Waar kan dit aan liggen?
  Heb je de app gedownload? Als je de stappen hebt doorlopen (inlogcode/teamnaam/deelnemers), dan gaat de game pas starten als je op de start-knop hebt gedrukt. Heb je dit gedaan? Loop dan een stuk en zoom uit op je scherm om jezelf, het blauw stipje, op de kaart te vinden.
 • arrow_drop_down Ik gebruik een iPhone maar de pins op de kaart werken niet, wat moet ik doen?
  De kans is groot dat je een verouderde versie van iOS of de Loquiz app gebruikt. Update de versie van iOS of Loquiz. Zijn ze up-to-date maar werken de pins nog steeds niet? Het verstandigst is dan om een ander toestel uit je team te gebruiken. Volg onderstaande stappen om verder te gaan op een ander toestel.

  - Verlaat het spel op de telefoon waarmee jullie gestart waren
  - Log in op de andere telefoon met jullie persoonlijke inloggegevens
  - Druk de game info weg
  - Druk op start
  - Vul niet opnieuw jullie teamnaam en teamleden in maar druk op: 'or resume with existing team'
  - Vervolg de Escape Tour met de andere telefoon
 • arrow_drop_down Ik heb een ticket via Eurosparen gekocht, hoe nu verder?
  Wanneer je via Eurosparen hebt afgerekend, ontvang je van Eurosparen een kortingscode die je op de website van Escape Tours moet verzilveren. Kies je stad, maak een reservering, vul bij de derde stap de code die je van Eurosparen hebt ontvangen in bij het vakje 'kortingscode invullen' en maak de reservering af. Maar let op: nadat je op de knop 'verzilver' drukt is de code niet meer te gebruiken, maak daarom de reservering helemaal af! Vervolgens ontvang je in je mailbox (check ook je spambox) de complete uitleg van de Escape Tour.
 • arrow_drop_down Ik heb via Social Deal tickets gekocht, hoe nu verder?
  Wanneer je via Social Deal hebt afgerekend, ontvang je van Social Deal een kortingscode die je op de website van Escape Tours moet verzilveren. Kies je stad, maak een reservering, vul bij de derde stap de code die je van Social Deal hebt ontvangen in bij het vakje 'kortingscode invullen' en maak de reservering af. Maar let op: nadat je op de knop 'verzilver' drukt is de code niet meer te gebruiken, maak daarom de reservering helemaal af! Vervolgens ontvang je in je mailbox (check ook je spambox) de complete uitleg van de Escape Tour.


Vragen vooraf


 • arrow_drop_down Kan ik de game op elk moment van de dag spelen?
  Ja, je kunt zelf bepalen hoe laat je de game wilt gaan spelen. Je speelt de game op je eigen smartphone en er is geen begeleider aanwezig. Door alle instructies te volgen die je per mail ontvangt kan je de game helemaal zelf starten.
 • arrow_drop_down Is deze game ook geschikt om de stad te verkennen?
  De game wordt altijd gespeeld in het (oude) centrum van een stad. We proberen jullie op een interactieve manier de stad te (her)ontdekken en je de leukste plekjes te tonen. Uiteraard staat de fun boven alles.
 • arrow_drop_down Hoe lang is een Escape Tour geldig?
  Na het boeken van een Escape Tour krijg je een mail met alle instructies en een inlogcode. Vanaf dat moment kan je de Escape Tour starten wanneer je wil. De inlogcode is tot 1 jaar na de boekingsdatum geldig.
 • arrow_drop_down Is de Escape Tour geschikt voor alle leeftijden?
  De Escape Tour is gemaakt voor volwassenen en jongeren. Dit houdt in dat de raadsels en vragen al snel te moeilijk zijn voor kinderen. Daarbij is ook de verhaallijn gebaseerd op de geschiedenis van de stad en de tekst is geschreven op de humor voor volwassenen. Toch vinden sommige kinderen het al heel leuk om af en toe een oplossing te zoeken of te navigeren met de smartphone (de game generatie), voor hen is het misschien leuk om mee te gaan. Toch blijkt uit onze ervaring dat het ook voor hen niet altijd leuk is om te doen.
 • arrow_drop_down Kan de Escape Tour op alle soorten smartphones gespeeld worden?
  Wij adviseren dringend om een smartphone van maximaal 3 jaar oud te gebruiken, om zo zeker te zijn dat de Escape Tour succesvol gespeeld kan worden.
 • arrow_drop_down Is de Escape Tour rolstoelvriendelijk?
  Ja hoor. Je bepaalt met je team je eigen route en uiteraard zijn deze met de rolstoel begaanbaar.
 • arrow_drop_down Heb ik continu WiFi of 4G nodig?
  Nee, de Escape Tour moet je eenmalig laden via onze app. Als dit gebeurd is verbruik je verder niets van je internetbundel, op het uploaden van een paar foto’s na. Als je WiFi hebt om de game op te starten kan ook, maar dan zullen de foto’s tijdens de game niet worden geüpload. Voor het ontvangen van de statistieken direct na afloop van de game is ook een internetverbinding vereist.
 • arrow_drop_down Kan ik de Escape Tour doen als ik slecht ter been ben of een mindere conditie heb?
  Met een Escape Tour loop je zo'n 2 uur op een flink tempo door de stad. Dat houdt in dat je al gauw 4 a 5 kilometer loopt. Als je slecht ter been bent kan je de game dus niet optimaal spelen.
 • arrow_drop_down Kan je de Escape Tour ook in het weekend, op een feestdag of in de avonduren spelen?
  Ja, een Escape Tour is elk moment van de dag te spelen. Je bent hierbij niet afhankelijk van openingstijden. Wel kan het zo zijn dat sommige plekken laat op de avond minder goed toegankelijk zijn. Daarom adviseren wij de game gewoon overdag of aan het begin van de avond te starten.
 • arrow_drop_down Wij zijn al bekend in de stad, is een Escape Tour dan nog leuk?
  Ja hoor! Wij zijn op zoek gegaan naar de leukste, meer onbekende plekjes in de stad. Daarnaast krijg je tijdens een Escape Tour een ander beeld van de stad. Je komt namelijk altijd wel iets nieuws en leuks tegen.
 • arrow_drop_down Wat voor vragen en opdrachten kan ik verwachten?
  Aan de hand van onze app navigeer je door de binnenstad. De opdrachten onderweg variëren enorm, denk aan zoekopdrachten, kennisvragen, foto-opdrachten en/of rekenvragen. Voor ieder wat wils dus!
 • arrow_drop_down Lijken de opdrachten in de verschillende steden op elkaar?
  Nee, elke stad heeft weer zijn eigen verhaallijn, opdrachten en vragen. Het concept blijft hetzelfde, maar de inhoud verschilt per stad. Hierdoor is het ook leuk om een Escape Tour voor een tweede keer te spelen, maar dan in een andere stad.
 • arrow_drop_down Kan een Escape Tour ook met 2 personen gespeeld worden?
  Jazeker, met z'n tweetjes is het ook erg leuk! Alle opdrachten en vragen zijn namelijk ook met z'n tweeën te voltooien.
 • arrow_drop_down Ik heb meerdere tickets gekocht via een spaaractie. Hoe kan ik deze beide verzilveren?
  Wanneer je 2 of meer tickets hebt gekocht via een spaaractie, dan zal je elke keer een nieuwe reservering moeten maken en bij iedere reservering een andere verkregen kortingscode moeten invullen.
 • arrow_drop_down Ik wil een ticket via Eurosparen kopen, wat moet ik doen?
  Boek op de website van Eurosparen een Escape Tour. Je ontvangt een voucher waar een vouchercode op vermeld staat. Deze vouchercode voer je in bij Eurotickets. Vervolgens ontvang je een ticket met daarop een barcode. Ga nu naar de website van Escape Tours en vul de 13-cijferige code (staat onder de barcode) in bij de derde stap van het boekingsproces. Klik hiervoor op de knop 'kortingscode invullen'. Rond de boeking af en je ontvangt automatisch alle benodigde informatie voor jouw Escape Tour.
 • arrow_drop_down Met welke betaalmiddelen kan ik betalen?
  Je kunt een Escape Tour alleen online betalen. De betaalmethodes die je kunt kiezen zijn iDeal, Maestro, Creditcard, Giropay en Bancontact.
 • arrow_drop_down Kan ik een factuur ontvangen?
  Ja, dit kan. Na de boeking en betaling kun je een mail sturen naar info@escapetours.nl met de vraag om een factuur te krijgen. Deze wordt dan binnen enkele dagen via de mail verstuurd.
 • arrow_drop_down Kan ik de Escape Tour spelen als er allerlei festiviteiten of evenementen in de binnenstad zijn?
  Uiteraard is dit per stad verschillend en hangt dit af van de grootte van een evenement. Als het om een wekelijkse markt gaat op een plein, dan kun je de Escape Tour zonder problemen spelen. Is het bijvoorbeeld Koningsdag of zijn er festiviteiten door de hele binnenstad waarbij bijna elk plein bezet is, dan adviseren wij de Escape Tour op een ander moment te doen.
 • arrow_drop_down Kan ik de Escape Tour ook spelen met een iPad of tablet?
  Ja dat kan! Bij de start van de game heb je wel een internetverbinding nodig. Je hebt dus wel een simkaart in je tablet nodig, of je moet even een hotspot opzetten met je telefoon.
 • arrow_drop_down Ik heb betaald met mijn creditcard, maar ik krijg een betalingsherinnering. Is mijn boeking nu wel geldig?
  Als je via de creditcard optie betaalt, kan het maximaal 2 uur duren voordat de betaling goedgekeurd en voltooid is. In de tussentijd kun je hierdoor een betalingsherinnering krijgen, deze kun je in dit geval negeren. Je krijgt automatisch een betalingsbevestiging met alle benodigde informatie. Heb je de bevestiging na 2 uur nog niet ontvangen? Neem dan even contact met ons op.


Vragen over de game


 • arrow_drop_down Moet ik een powerbank gebruiken voor de Escape Tour?
  Bij de meest recente telefoons met een grote accuduur zal de batterij het in principe kunnen volhouden. Toch adviseren wij een powerbank mee te nemen. Vooral als je een gedateerde telefoon gebruikt.
 • arrow_drop_down Ik heb een iPad of tablet. Kan ik hier ook de Escape Tour mee doen?
  Als er een simkaart met 3G/4G internetbundel in de iPad of tablet zit waarmee je de game kunt starten, dan is dit uiteraard ook prima. Je maakt het voor jezelf makkelijker omdat dan iedereen gemakkelijk de opdracht op het scherm mee kunnen lezen.
 • arrow_drop_down Kan ik de game pauzeren?
  Als je de Escape Tour start gaat de klok tikken en kan je dus niet meer stoppen. Er is geen mogelijkheid om de game halverwege op pauze te zetten.
 • arrow_drop_down Kan ik de game ook op een andere plek openen?
  Ja hoor, alleen als je op dat moment ook op de startknop drukt, zal de tijd gaan lopen. Daarom is het erg belangrijk dat je de Escape Tour start op de in de mail aangegeven locatie.
 • arrow_drop_down Staat er een instructeur van Escape Tours op de afgesproken locatie?
  De Escape Tour is ontwikkeld om op ieder gewenst moment de game te spelen, via een eigen smartphone. Er is geen instructeur aanwezig. Lees daarom samen met je medespelers de instructies aandachtig door, deze worden per mail naar je verzonden.
 • arrow_drop_down Moet ik alle instructies meenemen?
  Ja, wij adviseren de mail met de instructie en de bijgevoegde speluitleg uitgeprint mee te nemen. Of zorg ervoor dat de gegevens bij meerdere personen in het team te lezen zijn, zodat je tijdens de game altijd terug kan lezen. Er is namelijk geen instructeur aanwezig waaraan je vragen kan stellen.
 • arrow_drop_down Moet ik per se starten op de aangegeven startlocatie?
  Jazeker. De game start op een centrale plek in de stad. Deze plek is zo bepaald dat de game perfect te spelen is. Start je op een andere plek, dan kan het zijn dat je meer tijd kwijt bent aan het wandelen naar verschillende opdrachten, met als gevolg dat je niet binnen de 2 uur finisht.
 • arrow_drop_down Moet ik thuis al inloggen voor de Escape Tour?
  Nee, je logt pas in als je op locatie bent en van plan bent de game te starten.


Een Escape Tour met een groep doen?


 • arrow_drop_down Ik wil de game met bijvoorbeeld 17 personen spelen, hoeveel teams moet ik maken?
  Je koopt 1 ticket per team. Wij adviseren teams van 2-5 personen te maken. Op deze manier is iedereen betrokken bij de game. Bij 17 personen maak je dan 4 teams of meer, en koop je dus 4 tickets of meer in totaal.
 • arrow_drop_down Ik heb 2 of meer tickets gekocht, hoe gaat dit verder in zijn werk?
  Voor elk team heb je andere inloggegevens gekregen. Per team logt er dus 1 persoon in, en op de smartphone van die persoon wordt de game gespeeld. Jullie kunnen vervolgens om de 5 minuten van start gaan zodat je niet met alle teams tegelijk bij de opdrachtpunten komt.
 • arrow_drop_down Als we de game met 3 teams spelen, hoe weten we wanneer we hebben gewonnen?
  We houden van iedereen online de standen bij. Naderhand kan je op de Wall of Fame zien welk team het beste gepresteerd heeft. Hier kan je ook direct zien of jullie een plekje hebben weten te bemachtigen tussen de snelste teams aller tijden!  
 • arrow_drop_down Ik wil begeleiding bij de escape tours hebben, is dit mogelijk?
  Ja hoor, wij kunnen de game ook verzorgen inclusief instructeur en iPads. Echter is dit maatwerk en daar zijn andere kosten aan verbonden. Dit is mogelijk vanaf 40 personen. Neem voor een voorstel op maat contact met ons op.
 • arrow_drop_down Ik ben met meerdere teams, starten we dan allemaal te gelijk?
  Wij adviseren dan om 5 minuten na elkaar te starten. Dit maakt voor de game niet uit, want ieder team heeft maximaal 2 uur de tijd om de uitgang te vinden. Hierdoor loop je niet gelijk op en hoor je niet elkaars antwoorden, je loopt namelijk wel allemaal dezelfde route.
 • arrow_drop_down Is er een wedstrijdelement?
  Jazeker! Uiteraard is het de bedoeling dat je de geheime uitgang van de stad binnen 2 uur vindt. Als jullie dit lukt en een ander team niet, dan zijn jullie sneller en dus de winnaar. Alle resultaten van de teams kan je op onze website terugvinden. Ontsnappen uit de stad is belangrijker dan het aantal juiste antwoorden.


Problemen?


 • arrow_drop_down De code is onjuist, wat kan ik doen?
  Dan zou het betekenen dat deze reeds door een ander teamlid wordt gebruikt. Wanneer hij/zij de game afsluit, kun je op een ander toestel met de code de Escape Tour vervolgen.
 • arrow_drop_down Mijn inloggegevens doen het niet, wat moet ik doen?
  Verwijder de app van je telefoon en download de app opnieuw. Probeer het daarna nogmaals.
 • arrow_drop_down Ik sta in Amsterdam maar de pin laat een andere stad zien, en nu?
  Je hebt een verkeerd ticket van een andere stad gekocht. Koop nogmaals de tickets van Amsterdam en je ontvangt binnen een paar minuten je nieuwe inloggegevens om de Escape Tour alsnog te kunnen spelen.
 • arrow_drop_down Mijn smartphone vindt moeilijk de punten op de map, hoe komt dit?
  Je moet dan je GPS-instellingen van je smartphone of ander device aanpassen. In de instellingen kan je de locatie-nauwkeurigheid aanpassen.
 • arrow_drop_down Ik ben de speluitleg kwijt, wat nu?
  Klik hier om de algemene speluitleg te lezen.
 • arrow_drop_down Ik heb geen inloggegevens ontvangen, wat moet ik doen?
  Check eerst je spam inbox, het kan zijn dat de mail hier terecht is gekomen. Is dit niet het geval, doordat er bijvoorbeeld een verkeerd e-mailadres is ingevuld of je e-mail is verwijderd? Neem dan contact met ons op.
 • arrow_drop_down Ik heb geen mail ontvangen na afloop van de game, wat moet ik doen?
  Wacht enkele minuten bij de finishplek, het kan even duren voordat de mail met verdere instructies verstuurd is. En vergeet niet je spam inbox te checken! Het kan zijn dat de mail daar terecht is gekomen.


Samenwerken met Escape Tours?


 • arrow_drop_down Ik ben een horeca ondernemer. Mag ik de game ook verkopen aan mijn klanten?
  Wanneer je met je horeca bedrijf midden in een oude stad zit, dan is het slim om de Escape Tour aan te bieden aan je gasten. Je kunt dat zelf combineren met bijvoorbeeld koffie/thee vooraf en naderhand een biertje of diner. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
 • arrow_drop_down Ik ben een gemeente en vind de Escape Tour interessant voor onze marketing.
  Meerdere steden adopteren de Escape Tour als nieuwe manier om de stad te verkennen. Ze promoten dit via hun VVV of informatiekanalen en het is zelfs mogelijk om de tickets via affiliate deals te verkopen met korting. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
 • arrow_drop_down Als ik de Escape Tour via mijn eigen online kanalen wil aanbieden, mag dit?
  Ja hoor. We hebben de mogelijkheid om met kortingscodes te werken of met affiliate deals. Neem contact met ons op voor meer informatie en onze voorwaarden.


Escape Tours en het buitenland


 • arrow_drop_down Is de Escape Tour alleen verkrijgbaar in het Nederlands?
  De Europese steden zullen allemaal in meerdere talen aangeboden worden. Dit is nog in ontwikkeling, al komen er de aankomende maanden meer vertalingen online. Houd de website dus in de gaten voor meer informatie.
Hoe werkt het?
1. Kies je stad, betaal via iDeal en ontvang direct instructies in je mail om de Escape Tour te starten.
2. Je kunt het spel starten wanneer je wil. Nu direct, morgen, volgende week, over een maand...
3. Los het raadsel op, en ontsnap binnen 2 uur. Word winnaar van de maand!
Recensies Reviews

» Lees meer reviews

Wist je datjes Wist je datjes
 • Top 5 populairste steden: Den Haag, Amersfoort, Maastricht, Utrecht, Texel
 • Meer dan 31.000 gespeelde Escape Tours
 • 78% heeft de geheime uitgang gevonden
 • Al 98.000 afgelegde kilometers
 • Elke tour heeft een uniek verhaal over de stad
Snelste tijden Wall of Fame

Bekijk de Wall of Fame!